השפעת חביות עץ אלון על היין

ההשפעה של חביות העץ על היין תלויה בשילוב של גורמים שונים, חלקם נוגעים לעץ, לחבית ולטכניקת היצור של החבית, למשל:

  • מקום הגידול והסוג הספציפי של עץ האלון על תכונותיו ומאפייניו ובהם טעם העץ, הארומה המצויה בו, מבנה העץ ומרקמו
  • גודל החבית - מידת המגע של היין עם החבית
  • משך השימוש בחבית – חבית חדשה לעומת חבית משומשת
  • שיטת היצור של החבית – ביקוע העץ או ניסורו
  • שיטת הייבוש של העץ – ייבוש טבעי של העץ באוויר הצח או באמצעות תנורים
  • מידת הקלייה של העץ בעת כיפוף העץ וקלייתו להקנייה של טעמים
  • משך השהיה של היין בחבית

גורמים חיצוניים המשפיעים על כמות המים, האלכוהול והפחמן החד-חמצני המשתחררים מהחבית החוצה במהלך יישון היין בחבית הם לחות, טמפרטורה וזרמי האוויר במקום האחסנה של חבית היין. כך למשל – תנאי יובש קיצוני יגרמו לבריחה של מים דרך נקבוביות וחריצים בעץ ולעליה של רמת האלכוהול ביין; לחות גבוהה תגרום לירידה ברמת האלכוהול ביין. התאדות היין מהחבית היא תופעה טבעית ומוכרת וכינויה של כמות הנוזל שמתאדה הוא Angels' share ('מנתם של המלאכים').

ליצירת קשר:

שם:
טלפון:
אימייל:
תוכן ההודעה: