גדלים של חביות יין

לגודל החבית, הנפח שלה ושטח פני החבית הבא במגע עם הנוזל שבחבית, נודעת השפעה רבה על טיב היין המיוצר בה. חביות יין מעץ אלון מיוצרות בגדלים שונים. הגדלים המקובלים הם:

  • 225 ליטר (Bordeaux)
  • 228 ליטר (Burgundy)
  • 300 ליטר (Hogshead או Cognac)
  • 500 ליטר (Puncheon)

יש כמובן גדלים "סטנדרטיים" רבים נוספים, כך למשל נפוץ בהונגריה גודל של 136 ליטר המשמש לייצור יין הטוקאי (Tokaj) הנודע; יש גם שימוש נרחב בחביות של 600 ליטר (Châteauneuf-du-Pape, בעמק הרון) ואף בחביות-ענק של 1,000 ו-1,200 ליטר (Alsace, צרפת).

כאמור, לגודל החבית ולצורתה של החבית השפעה על שטח הפנים של היין בחבית וליחס בין שטח הפנים לבין כמות הנוזל בחבית.

חביות חדשות מעניקות טעמים עזים יותר ליין לעומת חביות משומשות. "משך חיי הטעם" של חבית העשויה מעץ אלון ימשך בין שלוש שנים לחמש שנים, אחר-כך תדעך השפעת הטעם של החבית.

ליצירת קשר:

שם:
טלפון:
אימייל:
תוכן ההודעה: