אופן השימוש בחביות עץ אלון

משך השהייה של יין בחבית עץ אלון היא החלטה של היינן על פי האופי שהוא מבקש לשוות ליין. משך השהייה ינוע על פי רוב בין מספר חודשים (על-פי-רוב לא פחות מחודשיים ליינות לבנים) לבין כמה שנים (בדרך-כלל עד שנתיים, אך במקרים מסוימים עד שלוש שנים).

התססה של יין בחביות מקובלת בעיקר ביינות מאיכות טובה. יש ייננים המעדיפים התססה של היין בחבית בזכות השפעתה על התפתחות היין. יין שהותסס בחבית חדשה מעץ אלון יכיל פחות חומרים פנוליים מאשר יין שרק יושן בחבית אחרי התססה. העיקרון הוא שככל שהיין בעל גוף מלא ומרוכז יותר כך הוא יוכל לעמוד בזמן יישון ממושך יותר בחבית מעץ אלון ולהפיק מהתהליך את המיטב.

מהיתרונות הבולטים ליישון יין בחביות הם תרומה לצלילות היין ולייצובו, העמקת צבעו של היין וייצובו, ריכוך הטאנינים והעצמת הטעמים הטבעיים של היין.

ליצירת קשר:

שם:
טלפון:
אימייל:
תוכן ההודעה: