• בית
  • >
  • יין
  • >
  • בין טוקאי לויליני – מבחן טעימות יין הונגרי

לחנות היין שלנו

למידע על טיולים באזורי היין

השארו מעודכנים

נשמח לחלוק איתכם  את החוויה ההונגרית בעדכונים שוטפים על יינות חדשים, יקבים מעניינים, טעימות חבית, טיולים באזורי היין.

חדש בבלוג

בין טוקאי לויליני – מבחן טעימות יין הונגרי

מאת: סיגל עזריהו

אקדים ואומר שאחר צהרים נשי עם בנות שיש להן אף מפותח זה בונוס. אוסיף ואומר שאחר צהרים מלא בריחות וטעמים של יינות מהונגריה זוהי כבר זכות גדולה.

היתה לי הזכות להיות מוזמנת לטעימת יינות חדשים שאך הגיעו לארץ מהונגריה. רוב שותי היין הידענים מכירים את איזור טוקאי על שלל יקביו, שלל פוטוניוסוניו (מילה מומצאת, סליחה), אבל הונגריה הולכת ומייצבת את עצמה כמדינת יין על 20 אזורי היין שבה.

קקפרנקוש יקב טוזקו

התחלנו באיזור טולקה – טוזקו קקפרנקוש, איזור אוסטרו-הונגרי. יין רוזה קליל ונחמד, אף מלא תות שדה, נעים לימות הקיץ הקלילים.

פינו גריג׳יו​ יקב טוזקו

פינו גריג׳יו​ – רוזה מורכב יותר ללא המאפיינים המובהקים של הענב, מחוץ לקופסא, מעניין.
באף – פרחים לבנים, נרקיסים, בושם.

VFM 55 שקלים.   יבוא מעולה אהבתי מאד!
צ׳רסקי משהו, קשה לבטא את השם:
אף: אשכולית גויאבה, שסק, אפרסמון, כל הפירות הכתומים שניתן להעלות על הדעת.
בפה: ליצ׳י, יין עגול עם הלימה נהדרת בין אף לפה. היין יבש עם מתקתקות מבוסמת, יופי של יין.

רוזה קברנה פרנק יקב טוזקו

האטיקט היפהפה של הדוכיפת יוצר ציפייה לטעום מהיין הזה.
אף: מינרלי, מוציא ניחוחות של אדמה רטובה ועור רטוב, עולם ישן במיטבו. יין מלוח ומרתק,
בפה אורך לכיוון צידי החיך. יין קריספי שחייב אוכל לידו.

שרדונה יקב טוזקו

יקב טוזקו – שרדונה.
אף: קינמון עם כמון ועוד תערובת של תבלינים של המזרח, נהדר.
בפה: קצר מהצפוי. כרגע היין לא מיובא, מקווה שיביאו לטעום 2019.

שרדונה

פורמינט יקב רויאל טוקאי

פורמינט – רויאל טוקאי. פורמינט יבש.
אף: מינרלי מול.
פה: מבושם, ז׳ונגלר.
יין שהוא VFM ברמות הגבוהות. עוד אחזור אליו עוד ועוד ועוד.

סמרודני יקב הטסולו טוקאי

טוקאי – סמרודני – הטסולו
יקב ותיק ששורשיו מגיעים למאה ה-18. סמרודני הוא נטול פוטוניוס. המשמעות של המילה סמרודני היא מכל הבא ליד. במקום בציר של גרגרים בודדים שיש בהם בוטריטיס, בוצרים את הענב באשכולות, דבר המפחית משמעותית את הבוטריטיס. 

הסמרודני אופייני מאד לאיזור אך קליל יותר והאיזון בין החמיצות למתיקות שלו מושלם לדעתי. יין שמאד מומלץ לחובבי יינות הקינוח. בתחילת המאה ה-19 הגיעו לאיזור טוקאי יהודים מאוקראינה. הם החלו לעסוק במסחר של יינות טוקאי, פעילות עניפה שנפסקה ב-1944. היהודים היו אלה שפיתחו את איזור טוקאי מבחינה מסחרית. הסמרודני התאים להם כמותג פחות יקר. מתקתקות מפעימה ומפתיעה בפה, החמיצות נשארת בפה לאורך זמן. השותה המשכיל מרגיש מיד שהוא מגיע מאיזור שעושה בעיקר יינות קינוח.

קברנה פרנק יקב ויליאן

ויליאן – קברנה פרנק. 
מוניקה, הבעלים של היקב מעורבת מאד בעשייה של היין. יקב בוטיק באיזור וילאן.
יין חם, באף מורגש העץ, עולם חדש עם הסממנים של הענב. גוף מלא, יין לאוהבי יינות ישראלים איכותיים.

דומב יקב טוזקו

טוזקו – דום.
50% מרלו ו-50% קברנה פרנק.
באף: ליקריץ, בושם של גברים, זיתים שחורים והרבה תה שחור.
היין הוא estate כלומר, כל הכרמים סובבים את היקב. יין אלגנטי ועגול מחייב פתיחה מוקדמת.

יין קינוח Aszu יקב רויאל טוקאי

יין קינוח 5 פוטוניוס, 2016, Aszu רויאל טוקאי.
משמש ולדר באף. חמיצות גבוהה אך מאוזנת עם המתיקות שהולכת לחיך האחורי ונשאר שובל ארוך, נקטר אלים.

זה היה אחה״צ, חגיגה של ריחות, טעמים ולמידה.
יבואנים חבית הונגרית.

* פורסם לראשונה בפיסבוק בקבוצת ערוץ יין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים

דילוג לתוכן