יקב טוליפ

יקב טוליפ הוקם מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה ענקית לאנשים. השילוב בין יצירת יינות איכות מקוריים וחדשניים לצד תרומה לקהילה הפך להיות סמן הדרך. צלע ההר בכפר תקוה, יישוב קטן ופסטורלי לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, היה המקום הטבעי והמושלם להקמת היקב. המודל המרגש והמוצלח של העסקת חברי הקהילה ויצירת הפלטפורמה להשתלבותם בשוק העבודה כאחד האדם, יצר חיבור יוצא דופן, חזק, בלתי נפרד ושורשי.

התשוקה ביצירת יינות ייחודיים, נועזים ופורצי דרך, היא זו המובילה אותנו קדימה. רוח היזמות “הטוליפית”, מאפשרת לנו להמשיך להוביל ביצירתיות, בחדשנות, במקצועיות וברגישות.

לשיתוף הכתבה:

כתבות נוספות:

ערב טעימות החבית ההונגרית

מסע מרתק להכרת ענף היין בהונגריה – הזנים הייחודיים, אזורי היין המעניינים והאפליסיון הוותיק בעולם – טוקאי
טעימת יין מרתקת ושונה מכל מה שהכרתם! יקבי הונגריה מציעים חוויה טעימה מיוחדת במינה, החל מהיין האגדי טוקאי אסו ועד יינות רוזה וקברנה פרנק מרעננים. הערב כלל טעימת 12 יינות מובחרים מיקבים מפורסמים כמו רויאל טוקאי, דיסנוקו וטוזקו, המלווים במבחר גבינות, נקניקים ומעדנים. תתכוננו לצלול אל עבר חוויה קולינרית מרתקת.

קרא עוד »
טוקאי – ערש ההולדת של יינות הקינוח הטובים בעולם [כתבה שניה בסדרה]

בחבל טוקאי נטועים כ-60 אלף דונם כרמי יין (ועוד כ-9 אלפים בצד הסלובקי של החבל). רבות מהחלקות 'הנחשבות' הן אלה שסווגו כחלקות עילית במאה ה-18. תנאי הטרואר השונים בכל חלקה מעודדים את הייננים ליצר לא מעט יינות כרם-יחידני (סינגל ויניארד)

התאמת יינות – היינות היבשים של טוקאי הולמים בצורה ידידותית מאוד סוגים רבים של מזון, החל מגבינות קשות ונקניקים, פסטה למיניה, אוכל חריף, אסייתי תאילנדי, סיני וכולי, פירות ים, דגים, מנות גריל, פיצה וכולי.

גם יינות מתקתקים יותר ילכו מצוין עם מאכלים חריפים או מתובלים בנדיבות.

ההתאמה (pairing) הקלאסית הידועה של יינות אסו היא עם כבד אווז foie gras ועם גבינות 'כחולות' (רוקפור, גורגונזולה, סטילטון ודומיהן), אך הם גם מושלמים עם קינוחים פירותיים, או כשהם לעצמם  – אין קלאסי ואלגנטי כמו לגימת כוסית יין קינוח אסו לסיום ארוחה ראויה.

את האסנסיה יש לטעום כמובן ללא כל תוספות והסחות דעת וטעם .

עשרות יקבי חבל טוקאי פרושים על פני הגבעות והעמקים של חבל ארץ זה. רובם בנויים בעיירות ציוריות, המנקדות את מרחבי הכרמים, וחלקם נמצאים בשוליהן. לתייר או תיירת היין הישראלי המבקר ביקבים אלה כדאי לקחת בחשבון כי –

קרא עוד »
הרשלבלו‎‎

אחד מזני הענבים האיכותיים ביותר, אך הצנועים והמוכרים-פחות מבין הענבים האנדמיים לאזור המוכר כ"אגן הקרפטי" (וגם כ"מישור הפאנוני", או אגן הדנובה האמצעי) הוא הענב הקרוי הרשלבלו Harslevelu. ה- Hárslevelűנודע כזן מקורי הונגרי מאז ראשית המאה ה-17.

שמו ניתן לו על שום עלי הגפן, המזכירים בצורתם את עלי עץ התרזה (Tillia או Linden tree. Hars  בהונגרית).

בסך הכל נטועים בהונגריה 16,300 דונם של ענבי הרשלבלו. אזור הגידול העקרי של זן גפן זה (65% מהשטח הנטוע של זן זה) הוא בגבעות טוקאי Tokaj-Hegyalja (בצפון מערב הונגריה), שם הוא משמש על פי רוב בממסך, בלנד, יחד עם ענבי פורמינט Furmint ביצירת יינות הקינוח הנודעים של טוקאי. הוא גם נטוע באזור היין הקרוי  Somló  (בצפון מערב המדינה). הרשלבלו הוא הענב העשירי במדרג הנטיעות בהונגריה, ולדעת רבים הוא בעל הפוטנציאל להיות מוכתר כאחד מזני הדגל ההונגריים. כיום הוא עדין שרוי בצלם של זנים מרשימים אחרים, ואיננו 'הכוכב' המובהק של שום אזור יין, אך הוא זוכה לתשומת-לב הולכת וגוברת.

קרא עוד »
חביות העץ הדרומי

מזה שנים ארוכות אני עובד עם החביות של EUROPEAN COOPERS מהונגריה, בבעלות קבוצת אנטינורי (מטוסקנה). הכרות ראשונה ב-2010, והמשך עבודה קבוע איתן מאז. גם בהיותי יינן יקב פסגות, אשר הוא היבואן של חביות MERCURY מבורגון, המשכתי לעבוד איתן כמשלימי פרופיל. הדגשת הפרי האדום, יחד עם טאנין שכמו עוטף את היין בטאנין יבש, ולא נבלע בו בהטמעה, מרתקים.

מקורו של העץ בשני יערות מפוקחים בהונגריה : היער הצפוני Zemplen  והיער הדרומי Mecsek. בלנד העצים הסטנדרטי של היצרן הוא 50% צפון ו-50% דרום.

באחת השנים עשיתי ניסוי ביחסים אחרים בין הצפון והדרום:

25%:75% מול  50%:50% (הסטנדרט) וגם 75%:25%. איני חובב גדול של מיץ אלון ולכן כנראה אהבתי את האחוז הגבוה של היער הצפוני, הקר יותר ובעל תאים קטנים יותר, שנותן את העץ שלו לאט יותר. בהמלצת היצרן עברנו מ-75% יער צפוני ל-80% יער צפוני – כי זה האחוז של מרכיב הגליל בחביות 300 ליטר, ועל כך התקבעתי. 80% עץ צפוני (גוף החבית) ו-20% יער דרומי ( שני הראשים של החבית).

באחת משיחותיי עם היבואן של  החביות ("החבית ההונגרית"), התפתח דיון על גודל התא של היער הדרומי, ביחס לחבית מאלון אמריקאי, שגם הוא ידוע כמי שנותן "מהר" את ה"עץ" שלו. דעה לא היתה לי, כך שהחלטנו לעשות ניסוי השוואתי, ובבציר 2020 לקחתי יין אחד זהה (מרלו מרמת הגולן) ויישנתי אותו בחבית אמריקאית ובחבית הונגרית 100% יער דרומי. שניהם בקלייה M.

מטרת הניסוי היתה צנועה למדיי – לבדוק האם עץ הונגרי דרומי יכול להוות חלופה טובה  לחבית אמריקאית. התוצאה לעומת זאת, היתה מבחינתי גילוי. ההשפעה של חבית העץ ההונגרי באה לידי ביטוי בארומות ייחודיות מאוד ולא מוכרות לי. תבלינים מעודנים, פלפל אנגלי, הדגשה של לוונדר וסיגליות מהיין, הדגשה של פרי שחור וכחול, מרקם רך וחמאתי המלווה כמו תמיד בחביות אלו, טאנין יבש העוטף את היין (ולא אינטגראלי).
מאז אותו ניסוי רכשתי כמה חביות 100% יער דרומי, והפעם במנעד רחב של סוגי קליה, ואני ממשיך בניסיונות על המרלו שלי עם החביות הללו. בהמשך אעבור לנסות חביות אלו על זנים אדומים נוספים.

קרא עוד »

ליצירת קשר

נשמח לעמוד לשרותך בכל עניין דרך אחד מערוצי התקשורת הבאים:

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים

דילוג לתוכן