החביות שלנו מיוצרות בדרום הונגריה במפעל שרכש ידע איטלקי משלוש משפחות אצולת יין איטלקיות – אנטינורי, גמבה ומאציי. המפעל ממוקם על גדות הדנובה, אזור שבו מיצרים חביות שנים רבות והוא בעל מסורת נודעת של בעלי מקצוע. שני יערות אלון משמשים מקור איכותי לבניית החביות המעולות. ליקבים ולייננים המזמינים חביות יש מספר אפשריות להתאים את החבית המוזמנת, מבחינת צורתה של החבית, סוג העץ והרכבו, וכן מידת הקלייה וסוג הקלייה, לזן הענבים, אזור הגידול שלהם, משך היישון בחבית, אופי היין וטעמם האישי.
European Coopers
חבתן – מפעל ליצור חביות בדרום הונגריה שהתבסס כשותפות בת עשרות-שנים בין מייסטר (רב-אמן) הונגרי ושלוש משפחות מאצולת יצרני היין האיטלקית – אנטינורי, גמבה ומאציי. המפעל ממוקם בעיירה- Palotabozsok שבדרום הונגריה על גדות הדנובה, אזור שבו ייצרו חביות והוא בעל מסורת נודעת של בעלי מקצוע.
שני יערות אלון משמשים מקור איכותי לבניית החביות המעולות של יורופיאן קופרס. יער Zemplen בצפון הונגריה ויער Mecsek שבדרום. תהליך בחירת העצים נעשית על ידי מנהל המפעל בקפידה והעצים נבחרים מאזורי גידול דומים ועקביים שנה אחר שנה.
לאחר קבלת העצים מהיערן, בולי העץ מבוקעים, נחתכים ללוחות ומונחים במבנה מיוחד באוויר הצח למשך 36 חודשים. לאורך התקופה מומטרים על העצים מי מעיין זכים הנשאבים מהמעיין הסמוך למפעל.
לחביות מבנה חזק במיוחד, והן מחוזקות בשש טבעות מתכת – שלוש בכל צד. רמת הגימור של החביות היא גבוהה במיוחד.
ליקבים ולייננים המזמינים חביות יש מספר אפשריות להתאים את היצור לזן הענבים, משך היישון בחבית, אזור הגידול וטעמם האישי:
- מקור העץ: 100% מיער מסוים או שילוב עץ משני היערות
- קליה: מגוון רמות קלייה וטכניקות קלייה להדגשה או הפחתה של טעמי העץ ועשן
- גודל: מגוון גדלים מ 110 ליטר ועד 500 ליטרים
חביות האיכות של יורופיאן קופרס מיוצאות מהמפעל בהונגריה ליקבים ידועים באיטליה, אוסטרליה, ניו-זילנד, ארגנטינה, אוסטריה, צ'ילה, צרפת, גרמניה, ספרד ארה״ב ומשנת 2010 גם בישראל.
החביות משווקות בישראל תחת כשרות של הרב הראשי של הונגריה או כשרות בד"צ.
מר קרישטוף פלודונג Kristóf Flódung – בעלים-שותף ומייסטר ראשי
תשוקה לעץ ולקסם שבבניית חביות מלווה את קרישטוף מאז ימי ילדותו, ומאחוריו כבר יותר מחמישים שנות ניסיון מעשי בתחום זה; מצויד בכל אלה הקים מר פלודונג את החברה בראשית שנות ה-90' יחד עם משקיעים נוספים. החביות נבנות באהבה רבה מתוך רצון להעניק ליינן את הכלים הטובים ביותר להכנת יינות יוקרתיים וטובים במיוחד. קרישטוף נמלא גאוה וסיפוק כאשר הוא נוכח שוב ושוב שיינות יושנו בחביות שהוא ייצר זוכים להערכה מרובה, ניקוד גבוה של טובי המעריכים ובפרסים בתחרויות יין בינלאומיות. קרישטוף מאמין במעורבות אישית מתמדת שלו בכל שלבי הייצור, מבחירת העצים וכריתתם ועד גמר בדיקות האיכות של החבית המוגמרת בתום הליך היצור, ובחתירה שיטתית ומתמדת לשיפור החביות.
ד"ר קתלין פינטאצ'י dr. Pintácsi Katalin – מנהלת כללית
Phd בהיסטוריה של איטליה, כלכלנית, 15 שנים בתעשיית החביות, מנהלת כללית של European Coopers מאז שנת 2010. משפחתה של קתלין שמרה תמיד על מסורת של ייצור יין, ויין תפס מאז ומעולם חלק מרכזי ומשמעותי בהווי חייה. קתלין שואפת להדגים את גדולתו ותפארתו של עץ האלון ההונגרי, ולהוכיח את תרומתו העצומה לשיפור הליכי היישון של יינות משובחים וטעימים מכל רחבי העולם.
מידות החביות
110L
Height mm
760
Head diameter mm
460
Bilge diameter mm
560
Stave thickness mm
270
Net weight kg
25
Bunghole mm
50
225L | Bordeaux
Height mm
950
Head diameter mm
510
Bilge diameter mm
710
Stave thickness mm
270
Net weight kg
50
Bunghole mm
50
228L | Burgundy
Height mm
880
Head diameter mm
600
Bilge diameter mm
720
Stave thickness mm
27
Net weight kg
50
Bunghole mm
50
300L
Height mm
960
Head diameter mm
650
Bilge diameter mm
780
Stave thickness mm
27
Net weight kg
60
Bunghole mm
50
350L
Height mm
1050
Head diameter mm
660
Bilge diameter mm
830
Stave thickness mm
27
Net weight kg
75
Bunghole mm
50
400L
Height mm
1070
Head diameter mm
730
Bilge diameter mm
850
Stave thickness mm
27
Net weight kg
80
Bunghole mm
50
500L
Height mm
1080
Head diameter mm
800
Bilge diameter mm
950
Stave thickness mm
27
Net weight kg
95
Bunghole mm
50
סוגי קליה
קליה לייט
קליה סטנדרטית בתהליך מסורתי באש גלויה 30-20 דקות קליה
תוצאה:
טעמים קלים של העץ
התאמה:
יינות לבנים
קליה מדיום
קליה סטנדרטית בתהליך מסורתי באש גלויה 40-35 דקות קליה
תוצאה:
טעמים בינוניים של עץ ועישון
התאמה:
יינות אדומים בינוניים
קליה מדיום פלוס
קליה סטנדרטית בתהליך מסורתי באש גלויה 45+ דקות קליה
תוצאה:
טעמים עזים של עץ ועישון
התאמה:
יינות אדומים כבדים לזמן ממושך בחבית
קליה לונג
החבית מוכנסת לתיבת מתכת לאחר קלייה איטית וקלה.
תוצאה:
רמת קליה עדינה ואלגנטית יותר, תוך עידון ארומות הקליה והפחתה של טעמי האלון.
התאמה:
הדגשת טעמי פרי בעיקר ביינות אדומים
קליה ספיישל
קליה בחימום ללא אש.
תוצאה:
רמת קליה עדינה ואלגנטית יותר ללא טעמי עישון, המאפשרת הדגשת טעמי פרי ביין.
התאמה:
יינות לבנים
קליה שיוף
שיוף הדופן הפנימית של החבית לאחר קלייה.
תוצאה:
הפחתה של טעמי העישון.
התאמה:
יינות בחביות 500L בלבד
ארומות
עץ אלון מיערות זמפלן, בטוקאי שבצפון-מזרח הונגריה (Zemplen)
מאפיינים – מזג אויר קר ואדמה וולקנית, הכוללת גם בזלת, משמעה צימוח אטי של העצים וצפיפות עץ גדולה יותר. (very-tight grain)
זמפלן קליה מדיום פלוס
זמפלן קליה מדיום פלוס
טעמים
הארכת משך הקליה תפגין טעמי קקאו, אגוזים קלויים, קינמון וטעמי קפה קלוי, ותרכך את השפעת הטנינים. אידאלית ליינות בעלי מבנה הזקוק לתקופות יישון ממושכות בחבית.
מתאים גם לסוג הענבים
קברנה סוביניון; פטי וורדו; סירה; מלבק ; טאנט; מרלו (ישראלי)
זמפלן קליה מדיום
זמפלן קליה מדיום
טעמים
השפעת הטנינים של חבית הזו גדולה יותר מזו של הטנינים בחבית מיער Mecsek. החבית מתאפיינת בעושר טעמי תבלינים, קליה וקפה
מתאים גם לסוג הענבים
קברנה סוביניון; פטי וורדו; סירה; מלבק; טאנט; מרלו (ישראלי), מורוודר
זמפלן מדיום לונג
זמפלן מדיום לונג
טעמים
קליה ממושכת בטמפרטורה נמוכה יותר, מקטינה את השפעת הטנינים, מעצימה טעמי אפיה ווניל ומעניקה נופך עגול, חלק ומלא ליין. הטנינים בחבית הזו נוטים להיות נעימים ומשיים.
מתאים גם לסוג הענבים
שרדונה; רוסאן; מרסאן; ויוניה; גווצטרמינר; סוביניון בלאן (פומה בלאן); קריניאן; גרנאש; סירה; פטי סירה; פטי וורדו; מורוודר; קברנה פרנק; מרסלאן; זנים ישראליים מקומיים
עץ אלון מיערות מצ'ק בדרום-הונגריה (Mecsek)
מאפיינים – קליל יותר, יותר טנינים מאשר באלון מזמפלן ונוכחות מורגשת יותר של תבלין מתוק. החביות מעץ זה מתאימות מאוד למבחר היינות הלבנים והאדומים הישראליים שנוטים להיות בעלי חמיצות בינונית-גבוהה וטנינים בינוניים עד גבוהים. בחביות הללו ריכוז טבעי גבוה של טעמי וניל ועץ אלון טרי קלוי (וניל ולקטונים של אלון) הולמים יינות שמבקשים להיות נחשקים מבחינת טעמם ונגישים לצריכה מיידית. מבנה העץ הזה פחות צפוף מהעץ ביערות זמפלן (tight grain) מאפשר מיקרו-אוקסידציה מהירה יותר ולכן מקטין את תקופת היישון עבור חלק מזני הענבים.
מצק
טעמים
קליל יותר, פחות טנינים ונוכחות מורגשת יותר של תבלין מתוק. החביות מעץ זה מתאימות מאוד למבחר היינות הלבנים והאדומים הישראליים שנוטים להיות בעלי חמיצות בינונית-גבוהה וטנינים בינוניים עד גבוהים. בחביות הללו ריכוז טבעי גבוה של טעמי וניל ועץ אלון טרי קלוי (וניל ולקטונים של אלון) הולמים יינות שמבקשים להיות נחשקים מבחינת טעמם ונגישים לצריכה מיידית. מבנה העץ הזה פחות צפוף מהעץ ביערות זמפלן (tight grain) מאפשר מיקרו-אוקסידציה מהירה יותר ולכן מקטין את תקופת היישון עבור חלק מזני הענבים.
מתאים גם לסוג הענבים
רוסאן; מרסאן; ויוניה; מוסקט; גוורצטרמינר; קריניאן; קברנה פרנק; מרסלאן; פטי וורדו; פטי סירה; סירה
חביות MIX) Mecsek+Zemplen)
היצרן European Coopers משלב עץ משני היערות ביצירת חבית MIX. חבית זו נהנית מיתרונותיהם של שני סוגי העץ – פרופיל התבלינים הארומטי של עץ Mecsek בשילוב עם הטנינים והעוצמה של Zemplen. החבית וורסטילית ואלגנטית, מבלי ליצור השפעת-יתר. החבית הזו מציעה מגוון אפשרויות שימוש המתאימים למנעד רחב של זני ענבים ויינות ולסגנונות יצור יין שונים והעדפות אישיות של היינן. דגם MIX מתאים לזנים ים-תיכוניים בעלי מבנה טיפוסי (של חומציות ושל טנינים) והוא מאפשר ליין להנות מתיבול עדין וגם ממיקרו-אוקסידציה ללא תוספת טנינים.
מיקס מדיום פלוס
מיקס מדיום פלוס
טעמים
שילוב העוצמתיות של זמפלן והארומטיות של מצ'ק, יחד עם קליה שמוציאה את הטנינים ומפתחת טעמי קפה וקקאו. תוספת הקליה מועילה להעשרת יינות אדומים לטעמים וגוף מלאים, והיא גם מסייעת ליינות לבנים ליצור גוף-מלא. טעמים מובהקים ומודגשים של עישון ותבלינים ללא טנינים אגרסיביים, מסייעים להשגת איזון ביינות המצריכים קשת מלאה של המבנה הפנולי אבל בלי הגזמה ותוך שמירת איזון הרמוני
מתאים גם לסוג הענבים
שרדונה; רוסאן; מרסאן; שנין בלאן; קברנה סוביניון; סירה; קברנה פרנק; קריניאן; טנאט; פטי וורדו
מיקס מדיום
מיקס מדיום
טעמים
משלבת עוצמתיות של זמפלן וארומטיות של מצ'ק ומתאימה ליינות המצריכים טקסטורה מבנית וגוף. חבית אידיאלית ליינות מיושנים 10 חודשים ויותר. נוכח ארומטיות נמוכה (יחסית לזמפלן) החבית מתאימה לזני ענבים ברמת-הבשלה פנולית גבוהה ומאפשרת לזנים רבים להביא את המיטב שבהם לידי ביטוי.
מתאים גם לסוג הענבים
שרדונה; רוסאן; מרסאן; שנין בלאן; סמיון; קברנה סוביניון; סירה; קריניאן; קברנה פרנק; מרלו
קליה מיוחדת (Special Toast)
הליך ייחודי שבו היצרן "קולה" את החבית ללא חשיפה של החבית לאש גלויה. טכניקה חדשנית באופן יחסי מאפשרת ריכוך את המבנה הטניני תוך הימנעות מיצירה של ארומות נדיפות. השפעותיה של חבית שעברה קליה מיוחדת הן יותר ניטרליות והיא מתאימה ליינות אדומים בעלי פרופיל ארומטי עדין, יינות לבנים ארומטיים, ויינות שמיקרו-אוקסידציה מיטיבה איתם. למי שמבקשים ליישן יינות רוזה החבית הזו מושלמת.
מתאימה לזני ענבים – סוביניון בלאן; פינו גרי; גרנאש בלאן; ויוניה; שרדונה; גרנאש; פטי סירה; סירה; מרסלאן
חבית משויפת Shaved Barrel) - lgy)
תהליך יצירתי זה הוא מעולה עבור מי שמבקשים לשלוט בעוצמת ארומות הקליה. באמצעות שיוף מתון ועדין של השכבה הפנימית והקלויה של החבית, מוחלשים טעמי הקפה, השוקולד וטעמי התבלינים המתוקים ומאוזנים על ידי טעמי עץ אלון חדש ונגיעות של וניל. המורכבות הארומטית של החבית תורמת באופן מושלם ליינות בעלי גוף בינוני, שרוצים לשמרם ככאלה, החבית אידיאלית ליינות לבנים וליינות אדומים בעלי גוף בינוני, והיא מאזנת היטב את השפעת העץ.
ניתן לקבל רק בחביות 500L
מתאימה לזני ענבים – שרדונה; ויוניה; שנין בלאן; רוסאן; קברנה סוביניון; מרלו; סירה; גרנאש; זנים אדומים מקומיים (ביטוני, בלדי וכיוצא באלה); מרסלאן