אודות החבית ההונגרית

חביות ומכלים מעץ אלון לתעשיית היין

עלינו

אנו ב"החבית ההונגרית" מתמחים בייבוא חביות ומיכלי עץ אלון הונגרי, המשמשים ליישון יינות ביקבים המובילים בישראל. במשך שנים רבות סיפקנו חביות עץ איכותיות למיטב היקבים בארץ – החל מיקבים גדולים ועד יקבי בוטיק הפזורים בכל אזורי היין של ישראל. כל היקבים נהנים מהתוצאות המצוינות ומהמגוון הרחב של טעמים וארומות שהיין מקבל בתהליך היישון בחביות שלנו במגוון רחב של זני ענבים אדומים ולבנים כאחד.

אנו מציעים מגוון רחב של חביות ומיכלים, החל מחביות קטנות בנפח של 120 ליטרים ועד למיכלי עץ גדולים במיוחד של 10,000 ליטרים. כל החביות והמיכלים מותאמים באופן מושלם לצרכים הייחודיים של כל יקב, עם אפשרות לבחירת סוגי קלייה והרכבי עץ מגוונים, המאפשרים לייננים המובילים בישראל ליצור את היינות המובחרים.

עץ האלון ההונגרי שממנו מיוצרות החביות שלנו זהה בהרכבו ובזן לעץ האלון הצרפתי מסוג פטראה. מדובר בעץ בעל תכונות ייחודיות שתורמות באופן משמעותי לתהליך יישון היין. המאסטרים שלנו בוחרים בקפידה את עצי האלון בני מאה וחמישים שנה מהיערות הטובים ביותר בהונגריה. לאחר הכריתה, העצים מובלים למפעלים מיוחדים שבהם הם נחתכים ללוחות.

הלוחות מאווררים במשך שנים באוויר הפתוח, תוך השקיה קבועה במי מעיינות טהורים, כדי לשפר את איכותם ולהעניק ליין ארומות ייחודיות, טעמים מעודנים, ואיזון מושלם בין המרקם והטאנינים.

לחביות שלנו יש מספר סוגי כשרות לפני צורך ותהליכי היצור של החביות מלווים במשגיח כשרות צמוד.

הניסיון שצברנו עם מיטב היקבים בארץ מבטיח שכל חבית ומיכל נבחרים בקפידה, כדי להעניק ליינות הישראליים את התמיכה האופטימלית באיכות ובטעם

המאסטרים שלנו

קרישטוף פולדונג
חביות עץ – עד 500 ליטר

בעלים, שותף ומייסטר ראשי
תשוקה לעץ ולקסם שבבניית חביות מלווה את קרישטוף מאז ימי ילדותו, ומאחוריו כבר יותר מחמישים שנות ניסיון בתחום זה. מצויד בכל אלה, הקים מר פלודונג את החברה בראשית שנות ה-90 יחד עם משקיעים נוספים. החביות נבנות באהבה רבה מתוך רצון להעניק ליינן את הכלים הטובים ביותר להכנת יינות יוקרתיים וטובים במיוחד. קרישטוף נמלא גאוה וסיפוק כאשר הוא נוכח שוב ושוב שיינות בחביות שהוא ייצר זוכים להערכה מרובה, ניקוד גבוה של טובי המעריכים ובפרסים בתחרויות יין בינלאומיות. קרישטוף מאמין במעורבות אישית מתמדת שלו בכל שלבי הייצור, מבחירת העצים וכריתתם ועד גמר בדיקות האיכות של החבית המוגמרת בתום הליך היצור, ובחתירה שיטתית ומתמדת לשיפור החביות.

טיבור ורדה
מכלי עץ - עד 10,000 ליטרים

בעלים, שותף ומייסד ראשי
טיבור ורדה חזר לעיר הולדתו בהונגריה לאחר תקופת עבודה ממושכת אצל יצרן החביות האוסטרי המפורסם, סטוקינגר. בשנת 2021 הוקם מיזם משותף שנועד להעלות את רמת בית המלאכה, הן מבחינת שטח והן מבחינת ציוד ומכונות. המותג המשותף נבחר לשאת את השם "ביטחון" (Confidence), המסמל את איכות היצירה והמחויבות למצוינות. מהלך זה סלל את הדרך להבטחת יצרן קטן ומוערך המתמחה בייצור חביות באיכות הגבוהה ביותר. החביות מיוצרות במיומנות מסורתית יוצאת דופן, תוך שימוש בעץ אלון מיובש באוויר, הנבחר בקפידה לאיכות בלתי מתפשרת.

החבית - המגזין לענייני חביות, מיכלים ועץ:

עיתונות מהעולם: כיצד עץ האלון באמת משפיע על היין? -

מה יוצר את הניגוד בין התחושה המינרלית והמתכתית של שאבלי קלאסי לבין הקרמיות האגוזית והמעוגלת של שרדונה מנאפה? מעבר להבדלים באדמה ובאקלים, ההבדל המכריע הוא השימוש בעץ אלון. עץ האלון, עץ קשה אך גמיש, מתאים באופן אידיאלי לייצור חביות. באופן מסורתי, הוא מילא תפקיד משמעותי בייצור יין, במיוחד לפני הופעת מיכלי הבטון והנירוסטה. כיום, כאשר כלים ממתכת, פלסטיק ובטון הם אפשרויות תקפות, השימוש בעץ אלון הפך לבחירה מכוונת. אז למה ייננים בוחרים להשתמש בעץ אלון? מה הוא עושה ליין? עץ האלון יכול להשפיע על היין בטקסטורה או בטעם, תלוי אם החביות חדשות או משומשות, עשויות מאלון צרפתי או אמריקאי, ומה גודלן. השפעת החביות החדשות היא המשמעותית ביותר. כיצד עץ אלון משפיע על יינות לבנים עץ אלון אמריקאי (Quercus alba) מוסיף תווי וניל וקוקוס, בעוד שעץ אלון צרפתי (Quercus robur) מביא טעמי אגוזים קלים ועשן עדין. ביינות לבנים, במיוחד שרדונה, אלון אמריקאי יכול להוסיף טעמי פופקורן וטופי, בעוד שאלון צרפתי מניב תווי אגוזיות קלה ועשן עדין. הקשר בין אלון לשרדונה הוא כה חזק, שלעיתים טעמי האלון מזוהים כסימן לענב עצמו.

יער מצ’ק: עץ האלון שמאחורי טעמי היין הייחודיים -

יער מצ’ק (Mecsek), הממוקם בדרום הונגריה, הוא אחד משני יערות האלון המרכזיים במדינה המספקים עץ לייצור חביות יין. תנאי האקלים הנוחים והקרקע הפורייה באזור הופכים אותו למקור חשוב בתעשיית היין העולמית. יער זה מתאפיין בצמיחה מהירה של עצי האלון, המובילה לעץ המתאים ליינות הזקוקים ליישון קצר ומהיר.  מיקום ואקלים יער מצ’ק שוכן באזור הדרומי של הונגריה, המתאפיין באקלים חם יותר מאזורי גידול אחרים. הקרקע העשירה בחומרים מזינים יוצרת תנאי גידול אופטימליים לעצי האלון. התנאים הללו תומכים בצמיחה מהירה של העצים ומשפיעים על המבנה וההרכב הכימי של העץ, מה שמשפיע על תכונות החביות המיוצרות ממנו.  מבנה העץ ותכונותיו עצי האלון ביער מצ’ק כוללים שני זנים עיקריים: Quercus robur ו-Quercus petraea. האקלים החם והקרקע הפורייה מאפשרים לעצי האלון לגדול בקצב מהיר יחסית. תכונה זו מובילה לעץ בעל מבנה פחות צפוף, המאפשר חמצון מהיר יותר של היין במהלך היישון בחביות.

יער זמפלן: עץ האלון שמאחורי יינות יישון ארוך ומורכבות טעמים -

יער זמפלן (Zemplén), השוכן בצפון-מזרח הונגריה, סמוך לאזור היין המפורסם טוקאי, נחשב לאחד ממקורות עץ האלון המשובחים ביותר לייצור חביות יין. בזכות תנאי האקלים הייחודיים, מבנה העץ ותכונות החביות המיוצרות ממנו, יער זמפלן תורם באופן משמעותי ליצירת יינות מורכבים ומאוזנים המיועדים ליישון ארוך.  מיקום ואקלים יער זמפלן ממוקם באזור המאופיין באקלים קר, חורפים ארוכים ואדמה וולקנית וסלעית. התנאים הקשים יוצרים סביבה אידיאלית לגידול עצי Quercus petraea, המהווים 95%-100% מהעצים ביער זה. הקרקע העשירה במינרלים, בשילוב עם הטמפרטורות הקרות, מסייעת לפיתוח איטי של העצים ולהיווצרות עץ בעל צפיפות גבוהה ועמידות יוצאת דופן.  מבנה העץ ותכונותיו עצי האלון ביער זמפלן גדלים לאט יותר לעומת עצים באזורים אחרים, מה שמקנה להם מרקם צפוף במיוחד. זן Quercus petraea הנפוץ ביער זה ידוע בתרומתו הארומטית ובאיזון הטאנינים שלו. תהליך הגדילה האיטי מבטיח עץ איכותי שמסוגל להעניק ליין מורכבות טעמים יוצאת דופן.

ההבדלים בין יערות האלון מצ'ק וזמפלן בהונגריה -

הונגריה מתהדרת בשני יערות אלון מרכזיים – יער מצ'ק (Mecsek) ויער זמפלן (Zemplén). כל אחד מהם מציע תנאים ייחודיים המשפיעים על איכות העץ, החביות המיוצרות ממנו, והטעמים שהוא מעניק ליין. מאפייניהם הייחודיים מאפשרים לייננים לבחור את החביות המתאימות ביותר לסגנון היין שהם מבקשים ליצור.  יער מצ'ק: תנאים נוחים והתיישנות מהירה  מיקום ואקלים יער מצ'ק ממוקם בדרום הונגריה ומתאפיין באקלים חם יותר ואדמה עשירה בחומרים מזינים. התנאים הנוחים הללו מאפשרים לעצי האלון לגדול במהירות יחסית, מה שמשפיע על מבנה העץ ותכונותיו.  מבנה העץ עצי האלון ביער מצ'ק כוללים את שני הזנים המרכזיים: Quercus robur ו-Quercus petraea. העצים גדלים מהר יותר בשל האקלים והקרקע הפוריים, מה שמוביל לעץ פחות צפוף.  תכונות החבית

ערב טעימות החבית ההונגרית -

מסע מרתק להכרת ענף היין בהונגריה - הזנים הייחודיים, אזורי היין המעניינים והאפליסיון הוותיק בעולם - טוקאי טעימת יין מרתקת ושונה מכל מה שהכרתם! יקבי הונגריה מציעים חוויה טעימה מיוחדת במינה, החל מהיין האגדי טוקאי אסו ועד יינות רוזה וקברנה פרנק מרעננים. הערב כלל טעימת 12 יינות מובחרים מיקבים מפורסמים כמו רויאל טוקאי, דיסנוקו וטוזקו, המלווים במבחר גבינות, נקניקים ומעדנים. תתכוננו לצלול אל עבר חוויה קולינרית מרתקת.

טוקאי – ערש ההולדת של יינות הקינוח הטובים בעולם [כתבה שניה בסדרה] -

בחבל טוקאי נטועים כ-60 אלף דונם כרמי יין (ועוד כ-9 אלפים בצד הסלובקי של החבל). רבות מהחלקות 'הנחשבות' הן אלה שסווגו כחלקות עילית במאה ה-18. תנאי הטרואר השונים בכל חלקה מעודדים את הייננים ליצר לא מעט יינות כרם-יחידני (סינגל ויניארד) התאמת יינות – היינות היבשים של טוקאי הולמים בצורה ידידותית מאוד סוגים רבים של מזון, החל מגבינות קשות ונקניקים, פסטה למיניה, אוכל חריף, אסייתי תאילנדי, סיני וכולי, פירות ים, דגים, מנות גריל, פיצה וכולי. גם יינות מתקתקים יותר ילכו מצוין עם מאכלים חריפים או מתובלים בנדיבות. ההתאמה (pairing) הקלאסית הידועה של יינות אסו היא עם כבד אווז foie gras ועם גבינות 'כחולות' (רוקפור, גורגונזולה, סטילטון ודומיהן), אך הם גם מושלמים עם קינוחים פירותיים, או כשהם לעצמם  - אין קלאסי ואלגנטי כמו לגימת כוסית יין קינוח אסו לסיום ארוחה ראויה. את האסנסיה יש לטעום כמובן ללא כל תוספות והסחות דעת וטעם . עשרות יקבי חבל טוקאי פרושים על פני הגבעות והעמקים של חבל ארץ זה. רובם בנויים בעיירות ציוריות, המנקדות את מרחבי הכרמים, וחלקם נמצאים בשוליהן. לתייר או תיירת היין הישראלי המבקר ביקבים אלה כדאי לקחת בחשבון כי –
למאמרים נוספים >>

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים

דילוג לתוכן