יקב הולדוולג' Holdvölgy Estate –
מהבולטים והמוערכים ביקבי טוקאי, ניצב יקב הולדוולג' במרכז הכפר מאד Mád במבנה מודרני, עדכני ומרשים. כפר זה הוא מהמובהקים שבכפרי חבל טוקאי ומאכלס רבים מיקבי העילית של האזור, נהנה מקרקע מעולה, מיקרו-אקלים מושלם והתפתחות כמעט-מובטחת של בוטריטיס בעמקיו. הכפר מיושב מאז המאה ה-15 והוא מהווה את נקודת הציר באזור יין זה.
ליקב " Holdvölgy Estate " – בתרגום מילולי "בקעת הירח" – 280 דונם של כרמי עילית באזור Mád ובהם 27 חלקות בשבעה מטובי הכרמים באזור. מרתף היין העצום של היקב, 1.8 ק"מ אורכו… הוא מהמרתפים העתיקים ביותר באזור, וחלקים ממנו נחפרו עוד במאה ה-16.
חרף נתונים היסטוריים אלה, היקב הנוכחי הוא צעיר למדי שנת בציר ראשונה 2006), וראשיתו בחלקת כרם בת 10 דונם שהעניק סבו של מיסד היקב לבתו כמתנת יום הולדת, והיא העבירה אותה לבנה …
החזון של היקב הוא לעשות יינות אייקוניים בסטנדרט בינלאומי, תוך הגמשת כללי הייצור והאפלסיון המקובלים.
500 שנים אחרי הולדתו של יין הקינוח הנודע של טוקאי מקדם יקב הולדוולג' את המותג לקדמת הבמה ומממש את חלום טוקאי. ידע, דמיון, עקרונות וסבלנות נארגו יחדיו בהרמוניה של ידע ושאר-רוח ליצירה ידנית ואומנותית של יינות מדהימים ויוצאי-דופן.
כאשר דורגו הכרמים בחבל טוקאי לראשונה על פי מדדי איכות ב-1737 היה אזור זה הראשון שזכה להגנת מקור. אותן חלקות מובחרות, שהוכיחו עצמן ככאלה לאורך שנים, חלקות Grand Cru שהיקב רכש וצרף אל בין כרמיו; חלקות היקב- Holdvölgy, Becsek, Nyulászó, Király, Kakasok, Dorgó-tető, Úrágya – הכרמים כולם איכותיים במיוחד ונהנים מקרקע עשירה ומגוונת, השוני הנובע מטיב הרכב הקרקע בכל חלקה מאפשר ליצור יינות מגוונים ומרשימים.
כפי שהפסל מצוי וחבוי בגוש השיש, וכל שנותר לפסל לעשות הוא למצוא אותו ולהציגו לעין-כל, כך גם יין טוקאי הנפלא נוכח בין כרמי היקב, וכל שעל היינן לעשות הוא לחשוף אותו ולגלותו…
החלקות הפרושות והנבדלות האחת מרעותה במאפייניהן מאפשרות ליקב לייצר יינות בעלי תכונות ומאפיינים מגוונים. היקב עושה שימוש בטכניקות גידול ידידותיות לסביבה, התורמות גם לאיכות היינות. הולדוולג' שואף לאזן בין גפנים בריאות לבין יבול טוב, המאפשר מינרליות טובה וטעמי עומק עזים של גרגרי הענבים. הניסיון והידע של היקב מסייעים בידיו להפגין רמת יינות גבוהה במיוחד, ולייצר יינות איכות מיוחדים בשיטות עצמאיות.
הפורמינט הוא הענב הבסיסי של כרמי היקב. זן ענבים אציל ומיוחד זה מבשיל מאוחר, ואוצר בקרבו חמיצות מינרלית מצוינת, המאפשרת ייצור יינות יבשים כמו גם יינות קינוח ברמות האיכות הגבוהות ביותר. בצד זן זה, נמנים על זני האזור גם הרשלבלו Hárslevelű, מוסקט SÁRGAMUSKOTÁLY, זטה Zéta, קוברסולו KÖVÉRSZŐLŐ וקאבאר KABAR, שאף אותם מגדל היקב בכרמיו.
מבנה היקב ומרכז המבקרים שלו, הוקמו מתוך מחשבה של השתלבות סגנונית מודרנית באזור, שהוכרז בידי אונסקו כאזור מוגן של מורשת חקלאית, והוא דוגמא ומופת לפילוסופיה המנחה של מיסד היקב. זהו יקב שהוא state of the art מכל בחינה.
היקב מייצר כמויות קטנות של יין בלבד (כ-24 א' בקבוקים בשנה) ויינותיו זוכים לפרסים בתערוכות ובתחרויות יין רבות; את יינותיו האיכותיים ויקרי-מציאות של יקב זה ניתן למצוא על פי רוב בתפריטי יין של מסעדות מעוטרות כוכבי-מישלן ברחבי תבל.