יקב הולדוולג'י – Holdvölgy Estate

יקב הולדוולג' Holdvölgy Estate –

מהבולטים והמוערכים ביקבי טוקאי, ניצב יקב הולדוולג' במרכז הכפר מאד Mád במבנה מודרני, עדכני ומרשים. כפר זה הוא מהמובהקים שבכפרי חבל טוקאי ומאכלס רבים מיקבי העילית של האזור, נהנה מקרקע מעולה, מיקרו-אקלים מושלם והתפתחות כמעט-מובטחת של בוטריטיס בעמקיו. הכפר מיושב מאז המאה ה-15 והוא מהווה את נקודת הציר באזור יין זה.

ליקב " Holdvölgy Estate " – בתרגום מילולי "בקעת הירח" – 280 דונם של כרמי עילית באזור Mád ובהם 27 חלקות בשבעה מטובי הכרמים באזור. מרתף היין העצום של היקב, 1.8 ק"מ אורכו… הוא מהמרתפים העתיקים ביותר באזור, וחלקים ממנו נחפרו עוד במאה ה-16.

חרף נתונים היסטוריים אלה, היקב הנוכחי הוא צעיר למדי שנת בציר ראשונה 2006), וראשיתו בחלקת כרם בת 10 דונם שהעניק סבו של מיסד היקב לבתו כמתנת יום הולדת, והיא העבירה אותה לבנה …

החזון של היקב הוא לעשות יינות אייקוניים בסטנדרט בינלאומי, תוך הגמשת כללי הייצור והאפלסיון המקובלים.

500 שנים אחרי הולדתו של יין הקינוח הנודע של טוקאי מקדם יקב הולדוולג' את המותג לקדמת הבמה ומממש את חלום טוקאי. ידע, דמיון, עקרונות וסבלנות נארגו יחדיו בהרמוניה של ידע ושאר-רוח ליצירה ידנית ואומנותית של יינות מדהימים ויוצאי-דופן.

כאשר דורגו הכרמים בחבל טוקאי לראשונה על פי מדדי איכות ב-1737 היה אזור זה הראשון שזכה להגנת מקור. אותן חלקות מובחרות, שהוכיחו עצמן ככאלה לאורך שנים, חלקות Grand Cru  שהיקב רכש וצרף אל בין כרמיו; חלקות היקב-  Holdvölgy, Becsek, Nyulászó, Király, Kakasok, Dorgó-tető, Úrágya – הכרמים כולם איכותיים במיוחד ונהנים מקרקע עשירה ומגוונת, השוני הנובע מטיב הרכב הקרקע בכל חלקה מאפשר ליצור יינות מגוונים ומרשימים.

כפי שהפסל מצוי וחבוי בגוש השיש, וכל שנותר לפסל לעשות הוא למצוא אותו ולהציגו לעין-כל, כך גם יין טוקאי הנפלא נוכח בין כרמי היקב, וכל שעל היינן לעשות הוא לחשוף אותו ולגלותו…

החלקות הפרושות והנבדלות האחת מרעותה במאפייניהן מאפשרות ליקב לייצר יינות בעלי תכונות ומאפיינים מגוונים. היקב עושה שימוש בטכניקות גידול ידידותיות לסביבה, התורמות גם לאיכות היינות. הולדוולג' שואף לאזן בין גפנים בריאות לבין יבול טוב, המאפשר מינרליות טובה וטעמי עומק עזים של גרגרי הענבים. הניסיון והידע של היקב מסייעים בידיו להפגין רמת יינות גבוהה במיוחד, ולייצר יינות איכות מיוחדים בשיטות עצמאיות.

הפורמינט הוא הענב הבסיסי של כרמי היקב. זן ענבים אציל ומיוחד זה מבשיל מאוחר, ואוצר בקרבו חמיצות מינרלית מצוינת, המאפשרת ייצור יינות יבשים כמו גם יינות קינוח ברמות האיכות הגבוהות ביותר. בצד זן זה, נמנים על זני האזור גם הרשלבלו Hárslevelű, מוסקט SÁRGAMUSKOTÁLY, זטה Zéta,  קוברסולו KÖVÉRSZŐLŐ וקאבאר KABAR, שאף אותם מגדל היקב בכרמיו.

מבנה היקב ומרכז המבקרים שלו, הוקמו מתוך מחשבה של השתלבות סגנונית מודרנית באזור, שהוכרז בידי אונסקו כאזור מוגן של מורשת חקלאית, והוא דוגמא ומופת לפילוסופיה המנחה של מיסד היקב. זהו יקב שהוא state of the art  מכל בחינה.

היקב מייצר כמויות קטנות של יין בלבד (כ-24 א' בקבוקים בשנה) ויינותיו זוכים לפרסים בתערוכות ובתחרויות יין רבות; את יינותיו האיכותיים ויקרי-מציאות של יקב זה ניתן למצוא על פי רוב בתפריטי יין של מסעדות מעוטרות כוכבי-מישלן ברחבי תבל.

לשיתוף הכתבה:

כתבות נוספות:

טוקאי – לב הזהב של היין ההונגרי

בצפון מזרח הונגריה, בין הרי זמפלן ובמפגש הנהרות בודרוג וטיצה, שוכן חבל ארץ שבו מייצרים את יין הקינוח שזכה לכינוי "יין המלכים, מלך היינות". טוקאי, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו משנת 2002, הוא לא רק מחוז יין – הוא פרק היסטורי שנמזג לכוס.

האגדה מספרת כי הולדתו של יין הקינוח המפורסם הייתה צירוף מקרים: פשיטה עות'מאנית התמשכה בעונת הבציר, והכורמים נאלצו להשתמש בענבים שהפכו לצימוקים. התוצאה הפתיעה, ושיטה זו הפכה למסורת שנמשכת מהמאה ה- 16 עד היום.

"יינות הקינוח באמת נפלאים, בין הטובים בעולם." מעיד אסף מרגלית מיקב מרגלית, אחד היקבים הבוטיקיים הראשונים בישראל. "היתה לי קונספציה ממה שקראתי בספרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי שזה שונה ממה שחשבתי – הם בוצרים ענב-ענב ברמות סוכר גבוהות פי שניים ממה שדמיינתי."

קרא עוד »
ליטל עובדיה יקב תל
ליטל עובדיה – אשת אשכולות ענבים מרמת הגולן

בין הכרמים הגבוהים של מושב שעל ברמת הגולן, מנהלת ליטל עובדיה את יקב "תל" – יקב בוטיק המייצר יינות זניים ייחודיים. דרכה המקצועית החלה בגיל 20, כשבחרה לעבוד בכרמים של קיבוץ מרום גולן במקום לצאת ל"טיול הגדול" אחרי הצבא.

"חיפשתי משהו קרוב לטבע, לאדמה, לראות זריחות ושקיעות." היא מספרת. ממפגש ראשוני זה, נבנה מסלול מקצועי עשיר שכלל עבודה ביקב "פלטר", לימודי מדעי החיים באוניברסיטה העברית, ובהמשך תואר שני במדעי היין והגפן באוסטרליה, לצד התמחויות ביקבים בדרום אפריקה, קפריסין ואיטליה.

קרא עוד »
דנה בני - יקב טוליפ
דנה בני – ייננית ראשית ביקב טוליפ

משפחתו של רועי יצחקי, החל כיקב בוטיק קטן והתפתח למפעל המייצר כיום כ-400 אלף בקבוקים בשנה. מה שמייחד את היקב, מעבר לאיכות היין, הוא המיקום המיוחד בכפר תקווה – קהילה לאנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים, המשולבים בכל תחומי העבודה ביקב.

דנה החלה את דרכה המקצועית בתחום ההנדסה הביו-רפואית, אך תשוקתה האמיתית הייתה תמיד לעולם היין. "אני מגיעה ממשפחה שתרבות היין היא חלק מההווי שלה," היא מספרת. בשלב מסוים בחייה, החליטה ללכת אחרי ליבה וללמוד את תחום היין לעומק. היא השלימה תואר B.Sc בייננות וכורמות באוניברסיטת פירנצה, ובהמשך הוסיפה לכישוריה דיפלומות מקצועיות מטעם WSET ברמות שונות. במהלך לימודיה, עברה דנה התמחויות וסטאז'ים במקומות שונים בעולם – בורדו, דרום אפריקה, קליפורניה ועוד.

קרא עוד »
אזור אגר: יקב נמרוד קובאצ' – מסע יינות ישראלי אל לב הונגריה

בחודש מרץ האחרון יצאה משלחת מיוחדת של ייננים ישראלים, ביוזמת "החבית ההונגרית", למסע מקצועי ברחבי הונגריה. במסע השתתפו ייננים מובילים מיקבים שונים בארץ, כאשר אחת התחנות המרשימות ביותר במסע הייתה ביקור ביקב נמרוד קובאץ' באזור אגר – יקב שהפך בשנים האחרונות לאחד הסמלים המובהקים של התחדשות תעשיית היין ההונגרית.

קרא עוד »

ליצירת קשר

נשמח לעמוד לשרותך בכל עניין דרך אחד מערוצי התקשורת הבאים:

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים