מהוותיקים והמרשימים שביקבי טוקאי, בעל מוניטין עולמי רב ויינות מעולים, ממוקם יקב שאטו דרסלה בכפר Bodrogkeresztur על גדת נהר Bodrog לא רחוק מנקודת השפך שלו לנהר Tisza כ-8 ק"מ מהעיירה Tokaj, שהיא בירת חבל-הארץ הנושא שם זה.
ההיסטוריה של יקב זה עשירה, מגוונת ומשקפת תהפוכות רבות שהתחוללו באזור זה. הרישומים המוקדמים ביותר המתייחסים ליקב דרסלה הם משנת 1406, שכן במאות ה-15 וה-16 היה היקב הזה חלק נחלתם של מלכי הונגריה, ובהם המלך הנודע Mátyás Hunyadi, במהלך הכיבוש הטורקי השתייך היקב לאחוזות של בית המלוכה הבסבורג מאוסטריה. מאוחר יותר התגלגל היקב לידיהם של כמה נסיכים טרנסילבנים, ובסוף המאה ה-17 נחשב היקב לרכושם של בני משפחת האצולה ההונגרית Rákóczi.
הנקודה היהודית – כמו רבים מהיקבים בטוקאי גם להיסטוריה של יקב שאטו דרסלה יש נגיעה יהודית: לפי הידוע, המרתף האחרון שנבנה במערכת הלבירינת התת-קרקעי המשרתת את היקב, והוא גם המרתף הגבוה מכולם, היה שייך למשפחת Kláber, סוחרי יין יהודים מהעיר שופרון Sopron שבמזרח הונגריה על גבול אוסטריה. הנכס הזה, כמו שאר נכסי היהודים בטוקאי, הולאם בשנת 1944, שנת גירושם והשמדתם של יהודי ערי השדה בהונגריה, ושימש חברות ממשלתיות ואגודות חקלאיות קואופרטיביות מני אז ועד לראשית שנות ה-90 של המאה ה-20, כאשר הנכס נמכר לקואופרטיב חקלאי צרפתי.
ב-2016 הושלמה העברת כל מניות השליטה ביקב דרסלה מחברה צרפתית לידיים הונגריות. יקב זה הוא מהבודדים בקרב השורה המובילה של יקבי טוקאי שאינו נשלט בידי זרים.
משנת 2000 בוצעו ביקב זה השקעות כספיות משמעותיות מאוד והוכנסו בו שיפורים טכנולוגיים עדכניים ומרחיקי לכת. בין היתר הותקנו מכלי נירוסטה גדולים, מערך הסחיטה הוחלף ומערכי הביקבוק והאריזה עודכנו. גם המרתף ההיסטורי, שאורכו קילומטר שלם, עבר שיקום ובינוי מחודש (2003), ומתקני האחסנה שודרגו. הליך השיפוץ הושלם ב-2006, וב-2015 פתחה החברה יקב מודרני וחדיש בסמיכות-מקום והוא יקב הנייה Henye.
יקב דרסלה נהנה מכרמי-אחוזה בשטח של 400 דונם ומכרמים נוספים בשטח כולל של 1000 דונמים הפרושים בעשרים וחמש חלקות-עילית (Grand Cru) בסוגי קרקע שונים ומגוונים, התורמים למורכבותם של יינות היקב הזה. זני הענבים – 60% פורמינט, 30% הרשלבלו – Harslevelu , ו-10% מוסקט לונל וקאבאר Kabar.
היקב קולט ומעבד מדי שנה כ-800 טון ענבי איכות
שאטו דרסלה מייצר מגון רחב של יינות: פורמינט יבש, יינות חצי-יבשים, יינות קינוח, בציר מאוחר, יינות בסגנון סמורודני, וכמובן יינות Aszu ו-Eszencia. יקב הנייה מיצר יינות יבשים ויינות מבעבעים.
כ-80% מיינות היקב נועדו לייצוא ונמכרים בכ-40 מדינות ברחבי העולם – צרפת, ארה"ב, בריטניה, ארצות סקנדינביה, יפן, וכעת גם….. ישראל!
המרתף ההיסטורי שחודש כאמור, כולל מנהרות ארוכות בשיטת האחסנה המקובלת בהונגריה, וגם גם מערות אחסנה מהמאה ה-19 ששמשו למסחר ביין. תכולתו של מערך האחסנה התת קרקעי עומדת על 1500 חביות וחצי מיליון בקבוקים, ולאורכו פזורים חדרי טעימה מסורתיים בגדלים שונים. נקודת הכניסה למרתף זה מסווגת על ידי UNESCO כאתר היסטורי world heritage.