אזור גידול | Tokaj |
---|---|
סוג היין | לבן קינוח |
סוג ענב | Furmint |
שם היקב | HETSZOLO |
שנת בציר | 2013 |
תכולת הבקבוק | 500 מ״ל |
עוד משהו על היין | Aazu 5 Puttonyos אורגני |
היין מיוצר מענבי פורמינט הגדלים על גבעות בכרם הטסולו היחידני הנטוע באדמת לס על גבי שכבת וולקנית. כרם זה, הכולל 7 חלקות שאוחדו בשנת 1502, הוכרז כפריימר קרו בשנת 1772, והיה לכרם הראשונןבעולם שהוכרז ככזה. גפנים ותיקות ותשואת פרי נמוכה. היין מיוצר מענבים נושאי רקב אציל (בוטריטיס) המושרים בנוזל הנסחט מהפרי הטרי ביחס של 5 יחידות (פוטון) לחבית. התסיסה בחביות עץ אלון הונגריות מסורתיות אורכת 24 חודשים. שנת הבציר (2013) היא שנה מעולה ליינות טוקאי יבשים ומתוקים כאחד. פוטנציאל ההתיישנות של יין זה הוא 30 שנים ומעלה (!)
רשמי טעימה
ליין צבע זהוב בוהק ועשיר. באף – טריות מורכבת, טעמי משמש, הדרים ומלון כתום (קנטלופ). ליין גוף מלא עם עושר טעמים של פירות יבשים, ואחריהם רמזים לקליפת הדרים ווניל. רמת סוכר שיורי גבוהה (140 ג/ל) מאוזנת כאן היטב עם חמיצות קריספית (7.9 ג/ל). היין מרוכז מאוד, אך הודות לתרומת הטרואר הוא אלגנטי ומחליק בגרון…
הצעת הגשה
מומלץ להגיש עם כבד אווז, ואפשר אף להגישו עם מאכלים אסייתיים חריפים. ישתלב היטב עם קינוחים קצפתיים, אגוזיים או פרותיים ועם גבינות בשלות ועזות-טעם.
יין מיוחד לאירועים מיוחדים!
₪420
נשמח לחלוק אתכם את החוויה ההונגרית בעדכונים שוטפים על יינות חדשים, יקבים מעניינים, טעימות חבית, טיולים באזורי היין.
10% הנחה
שובר הנחה לקניה הראשונה באתר ישלח במייל לנרשמים