טעימת יינות ישראלים והונגריים והשפעתן של חביות "European Coopers"

הפעם נפגשו מקצועני היין מאזור רמת הגולן לטעימה ביקב פלטר. הטועמים זכו לאירוח מושקע ומפנק של יקב פלטר וצוות "החבית ההונגרית". במפגש נטעמו 20 יינות מסוגים שונים.

יקב פלטר שוכן במבנה תעשייתי במעלה שביל נסתר בקיבוץ עין זיוון. זהו יקב משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי האחים טל וניר פלטר. טל למד לימודי ייננות וגידול גפנים באוסטרליה וביקש לייצר יינות איכות במחיר נגיש לציבור הישראלי. במהרה הפך היקב לאחד היקבים המוערכים והאהובים בארץ. כרמי היקב נטועים באוזרי גידול שונים ברחבי הארץ, בעלי טרואר שונה בכל אזור, החל מצפון גולן, אזור הגליל העליון, הרי ירושלים ועד מצפה רמון. מגוון סוגי הענבים ואזורי הגידול המרובים מאפשרים יצירת יינות מרתקים ואיכותיים.

מטרת המפגש הייתה לטעום יינות ישראליים והונגריים שהתיישנו בחביות "European Coopers" המיובאות על ידי "החבית ההונגרית". לדברי טל פלטר, הרוח החייה ביקב,  והיינן הראשי שלו, הטעימה הייתה מאוד מעניינת בעיקר בזכות זני ענבים ההונגריים שאינם מוכרים בישראל.

…"הונגריה זה אזור שלא מכירים באופן כללי מבחינת זנים וסגנונות. היה מאוד מעניין ללמוד ולשמוע איך הכל מתנהל. דיברנו על תעשיית היין ההונגרי, ייצור חביות הונגריות והשפעתן על ייצור היין. כך קיבלתי התרשמות רחבה על התכונות של החביות ש"החבית ההונגרית" מייבאת"…

אילן זעפרני – לשעבר יינן יקב אורטל, השתתף בטעימה. אילן יזם את הקמת יקב אורטל בשנת 2009 בקיבוץ אורטל, שבו הוא חבר, והוא בוגר לימודי ייננות במכללת תל חי. אילן, חובב יינות עמק הרון ובורדו, אומר לנו –

…"חביות הונגריות מאוד מחמיאות לטרואר הישראלי. הן מלוות את היין בעדינות, מכניסות לבקבוק את הטרואר ולא את הנגריה. אהבתי את כל היינות שהוצגו בטעימה, אך היינות ישראלים שהתיישנו בחביות עץ הונגריות הדגימו היטב כיצד תורמות החביות הללו לזני הענבים המקומיים שלנו ”…

מיכל עזרוני-קסירר, – מנהלת מתחם בואכה יודפת וחנות יין הולך בתל הוסיפה –

…"שמחתי להשתתף במפגש יין כה מקצועי, משכיל ומרתק. למדנו על זן הענבים פורמינט מחבל טוקאי, על השפעתן המעודנת של החביות, שמאפשרת לזהות את הטעמים המקוריים של הענבים ומעצימה את טעמיהם"…

טלי סנדובסקי –הייננית הראשונה בישראל, וחברת צוות הייננים ביקבי רמת הגולן כבר מ-1989. בעלת תואר ראשון ותואר שני מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ותואר נוסף בייננות מאוניברסיטת דיוויס שבקליפורניה. כייננית בכירה ביקב אחראית על התכנון והתזמון של הכנת כל היינות, על עשיית יינות הקברנה סוביניון והשרדונה, על המחקר והפיתוח ביקב ועל היקב הניסיוני של יקבי רמת הגולן. גאוותה הגדולה היא על  ייצור היינות המבעבעים ויינות הקינוח, בתפקידה הקודם ביקבי רמת הגולן.

…" זו היתה טעימה באווירה טובה, שנתנה הרגשה של חיבור בין כל הנוכחים. סיפור הרקע על היינות והחביות היה מצוין. שותפי "החבית ההונגרית"  נעם הנקין, שהסביר על היבטים המקצועיים והטכניים של ייצור היינות, ועפר בר-און,  שנתן את דברי הרקע והסביר על היקבים ותעשיית היין ההונגרית, עשו עבודה טובה. טעמנו 20 סוגים של יינות מגוונים מאוד, יבשים ומתוקים, מאזורים שונים בהונגריה וגם יינות ישראליים שעברו תהליכי ייצור ויישון בחביות מהונגריה "…

היינות שהוצגו בטעימה הם:


2018 Royal Tokaji Dry
2019 Pajzos T-Furmint
2019 Disznoko Furmint
Tűzkő Cabernet Franc Rose2019
Tűzkő Kekfrankos Rose 2019
2013 Szepsy Tokaji Aszu 6
2016 Szepsy Szamorodni
2017 Hetszolo Szamorodni Imperial
Tűzkő Domb 2017
Vylyan Cab Franc 2016
Pajzos Szamorodni Edes 2014
2016 Royal Tokaji Blue Label 5 Putt Aszu
2013 Pajzos Late Harvest Herslevelu 375 CC
2013 Disznoko Tokaji Aszu 6 Putton
2013 Disznoko Tokaji Aszu 5 Putton

יעקב אוריה "וייט נייט" 2019

גיזו "חתונה לבנה" 2020

סריג טאנט 2019

יעקב אוריה "עין הסערה" 2017

לוטם "רד נייט"

לשיתוף הכתבה:

כתבות נוספות:

טוקאי – לב הזהב של היין ההונגרי

בצפון מזרח הונגריה, בין הרי זמפלן ובמפגש הנהרות בודרוג וטיצה, שוכן חבל ארץ שבו מייצרים את יין הקינוח שזכה לכינוי "יין המלכים, מלך היינות". טוקאי, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו משנת 2002, הוא לא רק מחוז יין – הוא פרק היסטורי שנמזג לכוס.

האגדה מספרת כי הולדתו של יין הקינוח המפורסם הייתה צירוף מקרים: פשיטה עות'מאנית התמשכה בעונת הבציר, והכורמים נאלצו להשתמש בענבים שהפכו לצימוקים. התוצאה הפתיעה, ושיטה זו הפכה למסורת שנמשכת מהמאה ה- 16 עד היום.

"יינות הקינוח באמת נפלאים, בין הטובים בעולם." מעיד אסף מרגלית מיקב מרגלית, אחד היקבים הבוטיקיים הראשונים בישראל. "היתה לי קונספציה ממה שקראתי בספרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי שזה שונה ממה שחשבתי – הם בוצרים ענב-ענב ברמות סוכר גבוהות פי שניים ממה שדמיינתי."

קרא עוד »
ליטל עובדיה יקב תל
ליטל עובדיה – אשת אשכולות ענבים מרמת הגולן

בין הכרמים הגבוהים של מושב שעל ברמת הגולן, מנהלת ליטל עובדיה את יקב "תל" – יקב בוטיק המייצר יינות זניים ייחודיים. דרכה המקצועית החלה בגיל 20, כשבחרה לעבוד בכרמים של קיבוץ מרום גולן במקום לצאת ל"טיול הגדול" אחרי הצבא.

"חיפשתי משהו קרוב לטבע, לאדמה, לראות זריחות ושקיעות." היא מספרת. ממפגש ראשוני זה, נבנה מסלול מקצועי עשיר שכלל עבודה ביקב "פלטר", לימודי מדעי החיים באוניברסיטה העברית, ובהמשך תואר שני במדעי היין והגפן באוסטרליה, לצד התמחויות ביקבים בדרום אפריקה, קפריסין ואיטליה.

קרא עוד »
דנה בני - יקב טוליפ
דנה בני – ייננית ראשית ביקב טוליפ

משפחתו של רועי יצחקי, החל כיקב בוטיק קטן והתפתח למפעל המייצר כיום כ-400 אלף בקבוקים בשנה. מה שמייחד את היקב, מעבר לאיכות היין, הוא המיקום המיוחד בכפר תקווה – קהילה לאנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים, המשולבים בכל תחומי העבודה ביקב.

דנה החלה את דרכה המקצועית בתחום ההנדסה הביו-רפואית, אך תשוקתה האמיתית הייתה תמיד לעולם היין. "אני מגיעה ממשפחה שתרבות היין היא חלק מההווי שלה," היא מספרת. בשלב מסוים בחייה, החליטה ללכת אחרי ליבה וללמוד את תחום היין לעומק. היא השלימה תואר B.Sc בייננות וכורמות באוניברסיטת פירנצה, ובהמשך הוסיפה לכישוריה דיפלומות מקצועיות מטעם WSET ברמות שונות. במהלך לימודיה, עברה דנה התמחויות וסטאז'ים במקומות שונים בעולם – בורדו, דרום אפריקה, קליפורניה ועוד.

קרא עוד »
אזור אגר: יקב נמרוד קובאצ' – מסע יינות ישראלי אל לב הונגריה

בחודש מרץ האחרון יצאה משלחת מיוחדת של ייננים ישראלים, ביוזמת "החבית ההונגרית", למסע מקצועי ברחבי הונגריה. במסע השתתפו ייננים מובילים מיקבים שונים בארץ, כאשר אחת התחנות המרשימות ביותר במסע הייתה ביקור ביקב נמרוד קובאץ' באזור אגר – יקב שהפך בשנים האחרונות לאחד הסמלים המובהקים של התחדשות תעשיית היין ההונגרית.

קרא עוד »

ליצירת קשר

נשמח לעמוד לשרותך בכל עניין דרך אחד מערוצי התקשורת הבאים:

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים