יקב ויליאן VYLYAN

יקב ויליאן VYLYAN  הוא יקב אחוזה פרטי הנטוע בערש היין האדום בהונגריה הוא אזור Villány  (מבטאים: וילאן). אזור זה נהנה מטרואר ייחודי, מתנאי מזג אויר נבדלים משאר חלקי הארץ, ויש בו מסורת עשירה של ייצור יין אדום יבש איכותי מזנים שונים, בינלאומיים ומקומיים. 

Villány הנמצאת בדרום-הונגריה זוכה למנות שמש רבות יותר מכל אזור אחר במדינה, שרשרת הרים מקנה לכרמי האזור הגנה מרוחות צפוניות קרות, והקרקע הגירית הטהורה תורמת אף היא לאיכות המעולה של ענבי האזור.

הכרכום ההונגרי, הגדל באזור זה בלבד, הוא סמל האזור, ויינות האזור נושאים סמל זה. בעקבות המוניטין הרב של יינות Villány  נוסדה באזור זה דרך-היין הראשונה בהונגריה בין היקבים המצויים בו. אזור יין זה היה הראשון בהונגריה שהעניק הגנת-מקור אזורית ליינותיו, והוא גם האזור שבו מספר הכרמים המעובדים בשיטות אורגניות הוא הרב ביותר במדינה. ארבע מיצרני היין באזור זכו במהלך השנים לתואר "יינן השנה" או "יקב השנה". בכל אלה יש כדי להעיד על החשיבות היינית של אזור Villány  ועל החשיבות המיוחסת לאיכות יינותיו.

יקב VYLYAN נבנה בשולי הכפר Kisharsány  על מורדות "ההר השחור"  (Fekete-hegy) ובלב הכרמים של היקב. מטרתו של היקב מאז יסודו בראשית שנות ה-90' של המאה הקודמת הייתה ליצר יינות איכות בלבד, המשקפים את האופי המקומי של יינות Villány  , תוך יישום ידע וניסיון שנצברו, והתאמתם לשיטות ייצור חדשניות. תפישת העולם של היקב משתקפת גם בשיטות עיבוד הכרמים שהן ידידותיות לסביבה. 

ליקב 1200 דונם של כרמים אשר נטעו בין השנים 1992 עד 2004 במפנה דרומי או דרום-מזרחי בצפיפות של 7000 נטיעות להקטאר ותשואת פרי נמוכה-יחסית של 400 ליטר לדונם. גאוותו של היקב היא גם  על התערבות מינימלית בחיי הגפן, כחלק מפילוסופית הכורמות של היקב, המשתדלת לאפשר לגפן צימוח והתפתחות טבעיים. 

יישון היינות 12-18 חודשים בחביות עץ אלון הונגרי וצרפתי בנות 225 ליטר וכן מיכלי עץ גדולים ליישון היין, ויישון יין בבקבוקים לתקופה של מספר חודשים נוספים.

בין ענבי היקב ניתן למצוא כאמור זנים בינלאומיים – קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק (אשר לדעת רבים הוא המיוחד בזני האזור והאיכותי שבהם), סירה, פינו נואר, ומבין הזנים האדומים המקומיים ראוי לציון מיוחד הוא ה-קיקפרנקוש (  Kékfrankos ) הידוע גם בשמו האוסטרי Blaufrankisch  וכן זנים אדומים מקומיים "קלים" יותר כגון – Zweigelt, Kadarka, Portugieser

יינות היקב זכו בתחרויות יין בינלאומיות בפרסים שונים ורבים.

הבעלים של היקב ומי שמובילה ומנהלת אותו – Debreczeni Mónika

היינן הראשי   – Ipacs Szabó István

לשיתוף הכתבה:

כתבות נוספות:

טוקאי – לב הזהב של היין ההונגרי

בצפון מזרח הונגריה, בין הרי זמפלן ובמפגש הנהרות בודרוג וטיצה, שוכן חבל ארץ שבו מייצרים את יין הקינוח שזכה לכינוי "יין המלכים, מלך היינות". טוקאי, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו משנת 2002, הוא לא רק מחוז יין – הוא פרק היסטורי שנמזג לכוס.

האגדה מספרת כי הולדתו של יין הקינוח המפורסם הייתה צירוף מקרים: פשיטה עות'מאנית התמשכה בעונת הבציר, והכורמים נאלצו להשתמש בענבים שהפכו לצימוקים. התוצאה הפתיעה, ושיטה זו הפכה למסורת שנמשכת מהמאה ה- 16 עד היום.

"יינות הקינוח באמת נפלאים, בין הטובים בעולם." מעיד אסף מרגלית מיקב מרגלית, אחד היקבים הבוטיקיים הראשונים בישראל. "היתה לי קונספציה ממה שקראתי בספרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי שזה שונה ממה שחשבתי – הם בוצרים ענב-ענב ברמות סוכר גבוהות פי שניים ממה שדמיינתי."

קרא עוד »
ליטל עובדיה יקב תל
ליטל עובדיה – אשת אשכולות ענבים מרמת הגולן

בין הכרמים הגבוהים של מושב שעל ברמת הגולן, מנהלת ליטל עובדיה את יקב "תל" – יקב בוטיק המייצר יינות זניים ייחודיים. דרכה המקצועית החלה בגיל 20, כשבחרה לעבוד בכרמים של קיבוץ מרום גולן במקום לצאת ל"טיול הגדול" אחרי הצבא.

"חיפשתי משהו קרוב לטבע, לאדמה, לראות זריחות ושקיעות." היא מספרת. ממפגש ראשוני זה, נבנה מסלול מקצועי עשיר שכלל עבודה ביקב "פלטר", לימודי מדעי החיים באוניברסיטה העברית, ובהמשך תואר שני במדעי היין והגפן באוסטרליה, לצד התמחויות ביקבים בדרום אפריקה, קפריסין ואיטליה.

קרא עוד »
דנה בני - יקב טוליפ
דנה בני – ייננית ראשית ביקב טוליפ

משפחתו של רועי יצחקי, החל כיקב בוטיק קטן והתפתח למפעל המייצר כיום כ-400 אלף בקבוקים בשנה. מה שמייחד את היקב, מעבר לאיכות היין, הוא המיקום המיוחד בכפר תקווה – קהילה לאנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים, המשולבים בכל תחומי העבודה ביקב.

דנה החלה את דרכה המקצועית בתחום ההנדסה הביו-רפואית, אך תשוקתה האמיתית הייתה תמיד לעולם היין. "אני מגיעה ממשפחה שתרבות היין היא חלק מההווי שלה," היא מספרת. בשלב מסוים בחייה, החליטה ללכת אחרי ליבה וללמוד את תחום היין לעומק. היא השלימה תואר B.Sc בייננות וכורמות באוניברסיטת פירנצה, ובהמשך הוסיפה לכישוריה דיפלומות מקצועיות מטעם WSET ברמות שונות. במהלך לימודיה, עברה דנה התמחויות וסטאז'ים במקומות שונים בעולם – בורדו, דרום אפריקה, קליפורניה ועוד.

קרא עוד »
אזור אגר: יקב נמרוד קובאצ' – מסע יינות ישראלי אל לב הונגריה

בחודש מרץ האחרון יצאה משלחת מיוחדת של ייננים ישראלים, ביוזמת "החבית ההונגרית", למסע מקצועי ברחבי הונגריה. במסע השתתפו ייננים מובילים מיקבים שונים בארץ, כאשר אחת התחנות המרשימות ביותר במסע הייתה ביקור ביקב נמרוד קובאץ' באזור אגר – יקב שהפך בשנים האחרונות לאחד הסמלים המובהקים של התחדשות תעשיית היין ההונגרית.

קרא עוד »

ליצירת קשר

נשמח לעמוד לשרותך בכל עניין דרך אחד מערוצי התקשורת הבאים:

מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18!

הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים