משפחתו של רועי יצחקי, החל כיקב בוטיק קטן והתפתח למפעל המייצר כיום כ-400 אלף בקבוקים בשנה. מה שמייחד את היקב, מעבר לאיכות היין, הוא המיקום המיוחד בכפר תקווה – קהילה לאנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים, המשולבים בכל תחומי העבודה ביקב.
דנה החלה את דרכה המקצועית בתחום ההנדסה הביו-רפואית, אך תשוקתה האמיתית הייתה תמיד לעולם היין. "אני מגיעה ממשפחה שתרבות היין היא חלק מההווי שלה," היא מספרת. בשלב מסוים בחייה, החליטה ללכת אחרי ליבה וללמוד את תחום היין לעומק. היא השלימה תואר B.Sc בייננות וכורמות באוניברסיטת פירנצה, ובהמשך הוסיפה לכישוריה דיפלומות מקצועיות מטעם WSET ברמות שונות. במהלך לימודיה, עברה דנה התמחויות וסטאז'ים במקומות שונים בעולם – בורדו, דרום אפריקה, קליפורניה ועוד.
יין כמפגש בין מדע ואמנות
לדברי דנה, מה שמושך אותה בתחום היין הוא השילוב בין העולם המדעי והריאלי לבין היצירתיות והחוויה החושית. "יין מקרב בין אנשים, פותח את הלב." היא אומרת, ומדגישה שעיסוק זה מפעיל את כל החושים ומאפשר מגע אנושי שחסר לה בתחום ההנדסה.
מסע מקצועי והשראה בהונגריה
דנה הצטרפה לאחרונה למשלחת ייננים ישראלים בסיור מקצועי בהונגריה מטעם חברת "החבית ההונגרית". היא התרשמה במיוחד מהאיזון בין המסורתי למשפחתי לבין הקפדנות המקצועית שראתה. במיוחד ריתק אותה ביקור במפעל ורדה למיכלי יין, וכן טעימות היין המודרכות ביקבים שונים, שהעניקו הקשר ישיר לחביות בהן היא משתמשת בעבודתה. "עופר, המדריך, הוסיף ערך רב עם ההסברים על ההיסטוריה והתרבות ההונגרית, מה שתרם רבות לחוויה." היא מציינת.
השפעת בחירת החבית
הביקור בהונגריה פתח בפני דנה אפשרויות חדשות בכל הנוגע לבחירת החביות ליישון היין. "עד עכשיו השתמשנו בחביות הכי בסיסיות שהיצרן מציע, אבל עכשיו, לאחר שהבנתי את ההבדלים, תהיה לי בחירה יותר ספציפית בקנייה הבאה." היא אומרת.
דנה הייתה מרותקת מהגיוון בתהליכי ייצור החביות, במיוחד מהשימוש בתנור הקרמי המיוחד לקליית החביות ומהשימוש ביערות עץ אלון מטרוארים שונים, שיכולים להוסיף עניין ועומק ליין.
יקב טוליפ
ביקב טוליפ, האג'נדה היא "לא לנוח על זרי הדפנה," כפי שדנה מתארת. היקב משלב טכנולוגיה מתקדמת לטובת השבחת איכות הענבים והיין, במיוחד לנוכח שינויי האקלים והתחממות הגלובלית. התובנות מהסיור בהונגריה העשירו את החשיבה של דנה על טכניקות חדשות. "השריית ענבים מבציר מאוחר על יין טרי תוסס היא טכניקה שידעתי עליה אבל לראות אותה 'בלייב' היה שונה. זה משהו שאני רוצה ליישם בייצור," היא מסבירה.
מקום לנשים בעולם היין
דנה, כייננית ראשית ביקב משמעותי בתעשייה הישראלית, מתארת עצמה כ"זן נדיר" בשנים הראשונות לדרכה המקצועית. "לשמחתי היום יש יותר נשים בענף," היא אומרת, ומעודדת נשים להשתלב בתחום. "נשים חזקות מאוד בכל מה שקשור לעולם החושי והסנסוריאלי, שחשוב מאוד בענף."
לחזונה, דנה מסכמת, "בחרתי במקצוע הזה מתוך אהבה ובמטרה לשמח אנשים. אני עדיין לומדת ומתפתחת, ומקווה שנמשיך להביא לקהל יין משובח, מעניין ומשמח לבב אנוש."